Members | Sign In
All Forums > Bugs Submission
avatar

Shader library icons

posted Sep 16, 2011 06:57:15 by arosda
Hi there,
first just to tell, I love this tool, really nice job.
I'm getting into it and trying to short out my own library. I have two problems:
1. I set my own shader library path, and indeed works fine when I create a shader from the scene. It creates folders for textures, .ico, etc and copy the .mb files. Then it shows the shaders, groups, etc all works fine. The issue is that doesn't create the jpg for the icon shader, and even if I download one created already it wont show in the library. I have this message: "/ Warning: file: C:/Users/arosda/Documents/maya/2012-x64/scripts/ShaderMon.mel line 1772: Pixmap file Z:/STORAGE/LIBRARY/ShadermonLib/ShaderLib/GLASS/.ico/Real_Glass1.bmp not found, using default". The jpg is there.
2. This is not an issue but a suggestion. Being able to set the path for the shader library is very convenient, so I can store it in some place safer than C, but could be ideal if I could point in the same way the HDR directory.

Thanks a lot for the tool.
Armando
page   1
6 replies
avatar
dabuel said Sep 16, 2011 10:17:57
Hi , thanks for comment and suggestion, i will implement a path for HDR in the following updates.

as for your problem,from what i understood, the problem you have is with importing new shaders form the site, correct?
seems like you are missing the icon picture in the .ico folder.
you should be able to find the Real_Glass1.jpg image in the rar .
just put it inside the .ico folder ,that should do it .

after downloading the rar file extract the contents of the folder into shaderLib and overwrite .ico and shader when prompted.

try following the instructions from this page:
http://shadermonger.com/importing-to-shadermon-in-maya/

let me know if you are still getting any errors there.

Administrator @ www.ShaderMonger.com
avatar
arosda said Sep 16, 2011 10:26:10
Hi, thanks for the reply.
I did follow the information, and indeed very clever the system. I can create even my own shader library from my scene. Everything works perfect, but still can't see the thumbnails into the maya interface. When it creates the shader from the Maya tool, it does the render and everything, but doesn't create the jpg therefore doesn't store it. even if I donwload from the site the rar and I place every file in its right location, .ico folder etc, it wont show either into the maya interface tool.
Thanks a lot
avatar
arosda said Sep 16, 2011 10:33:38
oh I just realized that the warning message is looking for a *.bmp but into the folder I have a *.jpg, could be that? but still if I create from within Maya, doesn't create the image but does the render
avatar
dabuel said Sep 16, 2011 15:16:10
This problem has been fixed.
please redownload the latest update 1.0.1:
http://shadermonger.com/join-the-community/
[Last edited Sep 16, 2011 15:27:17]
Administrator @ www.ShaderMonger.com
avatar
arosda said Sep 16, 2011 16:14:18
Thanks a lot,
really handy plugin. I'll keep working on it and let you know.
A
avatar
jakeliu said Jan 10, 2013 07:59:58
bmp but into the folder I have a *.jpg, could be that? but still if I create from within Maya, doesn't create the image but does the render

-----------------------------------------
runescape gold|wow gold kaufen|diablo 3 gold
Login below to reply: